2014. február 8., szombat

Toszka szelet


Hozzávalók az alsó laphoz :
6 tojásfehérje
150 g porcukor
50 g darált mák
2 kanál kókuszreszelék
3 kanál liszt
fél teáskanál sütőpor.

A tojásfehérjéket késhegynyi sóval kemény habbá verjük,kanalanként hozzáverjük a porcukrot amíg a hab ki fényesedik.Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált mákot.Ezt a keveréket egy 20x30 cm -s sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Krémhez : 6 tojássárgája,8 kanál cukor,3 kanál étkezési keményítő,225 ml tej,200 gr vaj,vanília.
A tojássárgákat 6 kanál porcukorral fehéredésig kavarjuk,hozzákavarjuk a keményítőt,feloldjuk a tejjel és lassú tűzön folyamatosan keverve sűrűre főzzük majd hűlni tesszük .

A vajat a megmaradt két kanál porcukorral,vaníliával kikavarjuk,majd lassanként hozzáadagoljuk a kihűlt tojásos krémet.

Az egészet rásimítjuk a mákos lapra.

Sziruphoz : 100 ml víz,100 g cukor,1 kanál csoki likőr .

A cukrot tűzön kissé meg pirítjuk,felöntjük a hideg vízzel,megkevergetjük hogy elolvadjon a cukor mikor kihűl hozzátesszük a likőrt.

Annyi kekszet ( körülbelül 150 g)amennyi belepi a tészta tetejét,megmártogatjuk a szirupban és rárakjuk a krémre.

Tetejére :
100 g csoki
50 ml tejszín
50 g vaj
A csokit a vajjal és tejszínnel együtt majdnem forráspontig felolvasztjuk,jól kikeverjük majd hűlni tesszük közben közben megkavargatva,mikor jó tejfölsűrűségűre hűl szépen rásimítjuk a kekszre.
Fehér csokit olvasztunk fel és rácsurgatjuk a tetejére,vagy megszórjuk kókuszreszelékkel .
Jól kihűtjük hogy szépen tudjuk szeletelni.

Én 9 tojásból készítettem 26x36 -s tepsiben.
Kakaó likőrt rummal helyettesítettem.
Nagyon finom sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók