2014. február 13., csütörtök

Kókuszos szelet


Hozzávalók:
4 tojás
13 evőkanál cukor
1 dl olaj
1 dl tej,
13 halmozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor.

Még kell a kakaós laphoz.
2 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál tej

Krém:
5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 halmozott evőkanál liszt,
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék

Tetejére csokimáz.
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral,lassanként hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát két egyforma részre osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál tejet.

A kakaós tésztát közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített, sütőben addig sütjük, amíg a teteje át sül.

Elkészítjük a kókuszkrémet:felforraljuk a tejet a cukorral, a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília cukrot, és a kókuszreszeléket.
A krémet egyenletesen rákenjük a megsült kakaós tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük, és elsimítjuk.
Szép aranybarnára megsütjük,kihűlés után bevonjuk csokimázzal.


A mázhoz a hozzávalókat kis lángon állandó keverés mellett összeolvasztjuk,amikor már nem érezzük a cukorszemcséket, ráöntjük a tészta tetejére, és gyorsan elsimítjuk.

Én másfél adagot készítettem 26x36 cm-es tepsiben,lehetett volna kicsit nagyobb is a tepsi hogy ne legyen ilyen magas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók