Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
2 evőkanál barack lekvár(el is maradhat)
A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük, hozzákeverjük a lekvárt, a sütőporral elkevert lisztet, diót, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben,25 cm formában tűpróbáig sütjük.180 fokon 40 perc, de függ a sütőtől.
Ez a piskóta kilenc tojásból átszámítva a többi hozzávalót, 26 x 34 cm formában készült, könyv tortához.
Kedves Rozi!
VálaszTörlésA könyvtorta diós piskótájához szeretném elkérni miböl mennyi kell
Nagyon köszönöm
Attól függ, hogy mekkora tortát szeretnél készíteni, én általában kilenc tojásból készítem, elég nagy torta, a fenti hozzávalókat átszámítom, még egy fél adagot hozzáteszek.
Törlés