2014. február 13., csütörtök

Részeges,réteges szeletek




Hozzávalók a tésztához:

7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dióbél
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor.

A krémhez:
7 tojássárgája
2 csomag vanília ízű pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő.
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
25 dkg keksz
1 dl rum
15 dkg csokoládé.

A tésztához a tojások fehérjét habosra felverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a darált diót,és a sütőporral elkevert lisztet.A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk,majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tepsiméret:26x36cm,lehet kisebb is,akkor magasabb lesz a sütemény.

A krémhez a tojássárgákat a pudingporral simára keverjük,a tejjel felforraljuk.Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt,az egészet kicsit összeforraljuk és kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük,a kihűlt krémmel összedolgozzuk,és két részre osztjuk.A krém egyik felét a tésztára kenjük.A kekszeket rövid időre a rumba beáztatjuk,majd rárakosgatjuk a krémre.
A csokoládéból 10 dg-ot felolvasztunk,a krém másik feléhez adjuk és óvatosan rákenjük a kekszre.A maradék csokoládét ráreszeljük a sütemény tetejére.
Másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók