2014. február 9., vasárnap

Rákóczi túrós



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
 20vaj vagy margarin
 10 dkg porcukor
 1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
 2 tojássárgája
 csipet só, reszelt citromhéj.
A töltelékhez:
50 dkg túró
 2 tojássárgája
 2 evőkanál méz
5 dkg mazsola
 2 evőkanál tejföl
 1 evőkanál búzadara
 reszelt citromhéj
 1 csomag vaníliás cukor.
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje, 25 dkg porcukor, pár csepp citromlé
baracklekvár.

Elkészítés:

Linzertésztát készítek a fenti hozzávalókból, kinyújtom,tepsibe teszem,és előmelegített sütőben félig megsütöm. A tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, majd erre rásimítom a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni (a mennyisége ízlés dolga). A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verem, majd hozzáadagolom a cukrot. Gőz felett még tovább verem a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítom, a másik felét kinyomózsákba teszem, és berácsozom vele a sütemény tetejét. Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltöm. A süteményt visszateszem még a sütőbe, és lassú tűzön szárítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók