2014. február 8., szombat

Diós,kakaós muffin és püspökkenyér



Hozzávalók :
6 tojás
250 g porcukor
150 ml víz
150 ml olaj
375 g liszt
3 kanál kakaó
1 csomag sütőpor
100 g vagdalt dió.

A tojások fehérjét felverjük kemény habnak,kanalanként hozzáverjük a cukrot és vizet,majd egyenként a tojások sárgáját az olajat.
Hozzátesszük a szitált lisztet ,sütőport és a vagdalt diót,majd óvatosan összekeverjük.

Két részre osztjuk a tésztát az egyik részbe belevegyítjük a kakaót.
Hosszúkás 2 tepsibe (34 cm)öntjük a sárga masszát,majd a közepére hosszan rátesszük a kakaós masszát,és villával összekeverjük csak a tetején,nem az aljáig,hogy a két tészta összevegyüljön.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Bevonjuk cukormázzal,és felolvasztott csokival díszítjük,vagy porcukorral beszitáljuk.

Cukormáz : 15 dkg porcukor,1-2 evőkanál forróvíz.
A szitált porcukrot megnedvesítjük a forró vízzel,és addig kavarjuk míg sűrű,bevonásra alkalmas lesz.

Én egy hosszú és egy muffin formában sütöttem .
A muffinokat fondanttal vontam be és azzal is díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók