Hozzávalók:
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 db tojás,
1 csomag sütőpor,
Kevés tej.
Krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál barackdzsem,
2 evőkanál rum.
Tetejére:
2 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
4 evőkanál rum
Reszelt csokoládé.
A lisztből a vajjal, a cukorral, a 3 tojássárgájával, és sütőporral puha tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A
legkevésbé sikerült vagy a legvastagabb lapot tálba morzsoljuk,
hozzáadjuk a 2 kanál rumot, a kakaót, a barackdzsemet és a 20 dkg
porcukorral habosra kevert vajat.
Az
egyik lapra rálocsoljuk a rum felét, rárakjuk a tölteléket, betakarjuk a
másik lappal, amit szintén meglocsoltunk 2 kanál rummal.
A
tojásfehérjét gőz fölött addig keverjük a 20 dkg cukorral, amíg
vastagodni kezd, akkor a tészta tetejére kenjük, és behintjük reszelt
csokoládéval.
Nagyon szeretem ezt a sütit!
VálaszTörlésNálunk is kedveli mindenki,csak néha feledésbe merül!
TörlésMost besorolom a karácsonyi süteményekhez:))
Rozi, nálunk is ugyanez a helyzet :) De most jókor juttattad eszembe, mert még belefér a repertoárba!
VálaszTörlésMa sütöttem meg a recept szerint. Tökéletesen sikerült, köszönöm.
VálaszTörlésÖrülök a visszajelzésnek, és a sikerednek:)
TörlésTovábbi jó sütögetést kívánok!
Köszönöm a receptet, nagyon szeretjük.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon szeretjük.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon szeretjük.
VálaszTörlésElnézést de ezt hány cm tepsit sütitek?
VálaszTörlésKedves, Rozi! A kérdésem, hogy mekkora méretű tepsihez való ez az adag?
VálaszTörlésKedves Rozi. A tojásfehérje hab szép lett, könnyű és kezelhető viszont a sütin nem szilárdult meg. Mi az oka? Mostmár nem is fog gondolom. Mit ronthattam el?
VálaszTörlés