2014. február 5., szerda

Tojás nélküli almás sütemény



Hozzávalók :
10 kanál cukor
15 kanál tej
15 kanál olaj
1 csomag sütőpor
45 dkg liszt  (amennyit felvesz), hogy jó puha gyúrható tésztát kapjunk.

2 kg alma reszelve,és megdinsztelve,de lehet tetszés szerint tenni az almát.

A tejet főni tenni az olajjal,belefőzni a cukrot,levenni a tűzről,kicsit lehűteni,majd hozzátenni a sütőporral elkevert lisztet.

Jól összegyúrni,2 részre osztani,az egyiket kizsírozott lisztezett tepsibe tenni,meghinteni búzadarával vagy prézlivel,rátenni a levétől kicsavart almát,meghinteni fahéj és cukor keverékével,rátenni a másik lapot,villával megszurkálni,és előmelegített sütőben megsütni.
Vastagon beszitálni porcukorral,kockára vágva tálalni.

Tepsiméret 26x36 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók