2014. február 5., szerda
Tojás nélküli almás sütemény
Hozzávalók :
10 kanál cukor
15 kanál tej
15 kanál olaj
1 csomag sütőpor
45 dkg liszt (amennyit felvesz), hogy jó puha gyúrható tésztát kapjunk.
2 kg alma reszelve,és megdinsztelve,de lehet tetszés szerint tenni az almát.
A tejet főni tenni az olajjal,belefőzni a cukrot,levenni a tűzről,kicsit lehűteni,majd hozzátenni a sütőporral elkevert lisztet.
Jól összegyúrni,2 részre osztani,az egyiket kizsírozott lisztezett tepsibe tenni,meghinteni búzadarával vagy prézlivel,rátenni a levétől kicsavart almát,meghinteni fahéj és cukor keverékével,rátenni a másik lapot,villával megszurkálni,és előmelegített sütőben megsütni.
Vastagon beszitálni porcukorral,kockára vágva tálalni.
Tepsiméret 26x36 cm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése