2014. február 8., szombat

Áfonyás sütemény


Hozzávalók a tésztához :
 5 tojás
10 halmozott evőkanál liszt
20 dkg porcukor
5 kanál víz
5 kanál olaj
fél tasak sütőpor.

Krém :
 1 áfonya kompót (340 gr)
500 ml hulala tejszín
15 g étkezési keményítő
3 kanál cukor.

Az 5 tojás fehérjét felverjük kemény habnak,kanalanként hozzádolgozzuk a vizet és a porcukrot,jól kikavarjuk,hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.A tésztát két részre osztjuk ,az egyikbe belekeverjük a kis vízzel elkevert kakaót.
Kizsírozott lisztezett tepsibe pörköltes kanállal váltakozva egy sárga és egy kakaós tésztát egymásra rakjuk,amíg a tészta elfogy .Nem kell kanállal hozzányúlni,magától szét fog terülni.
Tepsiméret :26x36 cm.

A krémhez a kompótot összeturmixoljuk,majd hagyjuk megszállni.Mikor megszállt letöltjük a levét ,ebben a lében megfőzzük a cukorral elkevert keményítőt míg jól megvastagszik.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az áfonyát.

A hulalát felverjük kemény habnak és hozzákeverjük a kihűlt áfonyás krémet.

A piskótát meglocsoljuk rumos sziruppal vagy áfonya likőrrel,rásimítjuk a krémet és tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók