2014. február 8., szombat

Rácsos almás




RÁCSOS ALMÁS

Ághy mindennel tölthető receptje alapján készült.

Hozzávalók :
1/2 kg liszt
 20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 pohár tejföl (170 gr)
1 tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor.

Tölteléknek :
2 kg alma
fahéj
zsemlemorzsa
2 kanál barack lekvár.

Az almát lereszeljük és megdinszteljük,hűlni tesszük.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk,két részre osztjuk.
Lisztezett deszkán tepsiméret (26x36cm) nagyságúra kinyújtjuk,majd zsírozott lisztezett tepsibe tesszük.
Meghintjük zsemlemorzsával,rárakjuk a kihűlt ,fahéjjal ízesített almát szépen elsimítjuk,majd rákenünk két kanál barack lekvárt.
Kinyújtjuk a tészta másik felét,derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk a tésztát.
A leeső megmaradt szélekből virágokat vágunk és rárakjuk a tésztára.
Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók