2014. február 4., kedd

Vendégváró szelet



Hozzávalók:
Barna laphoz :
30dkg liszt
20dkg cukor
8 dkg zsír vagy 10 dkg vaj
1 evőkanál kakaó
1 tojás
késhegynyi szódabikarbóna
5 evőkanál tej.


Sárga laphoz :
4 tojás
20 dkg cukor
10 evőkanál hideg víz
10 evőkanál liszt.

KRÉM:
4 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg vaj
20 dkg porcukor .

Lapok meglocsolásához :rumos szirup

Elkészítés:
Mindkét tésztát ugyanabban a tepsiben süssük meg. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, és tepsi hátán két egyforma lapot sütünk.

A második tésztához: 4 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral, 10 evőkanál vízzel, hozzáteszünk egy kevés szódabikarbónát, 10 evőkanál lisztet, és a 4 tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben szép rózsaszínűre megsütjük.

A krémhez a 4 dl tejből, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukorból pépet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet.
Az egyik barna lapot meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a krém felét, ráigazítjuk a piskótalapot erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak meglocsolt barna lappal.
Az összeállított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomva összeigazítjuk a tésztát.
Másnapig hűvös helyen tároljuk,aztán bevonjuk csokimázzal.

  3 kanál felforrósított tejhez hozzáteszünk 20 dkg porcukrot, 3 kanál olajat, vagy diónyi vajat, 2 evőkanál kakaót, és jól kikeverjük. Rákenjük a tésztára, szépen elsimítjuk.

Rumos szirup: 2 dl víz ,5 evő kanál cukor, rum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók