2014. február 8., szombat

Kedvenc szelet


Hozzávalók a tésztához :
 40 dkg liszt
12 dkg zsír
12 dkg porcukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
tejföl.

Krémhez :
 5 dl tej
4 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál kristály cukor.
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs.vaníliás cukor
2 evő kanál kakaó
1 citrom
2 evő kanál rum.

Bevonathoz : 3 evőkanál felforrósított tej,20 dkg porcukor,2 evőkanál kakaó,3 evőkanál olaj.

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Négy részre osztjuk,egyforma nagyságú lapokra nyújtjuk,és zsírozott sütőlapon szép világosra sütjük.
A krémhez a kristálycukrot összekeverjük a liszttel,fel engedjük a tejjel,majd sűrűre főzzük.Hűlni tesszük.

A vajat habosra kavarjuk a porcukorral,hozzáadjuk a kihűlt pépet,belekeverjük a vaníliás cukrot.
Elosztjuk két harmad,egy harmad arányban.
A több krémhez hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét,a kevesebbhez pedig belekeverjük a kakaót és a rumot.
A lapokat megtöltjük a krémmel,középre a kakaós kerüljön.
A tetejét bevonjuk csokoládémázzal.
A tejet felforrósítjuk,beletesszük a porcukrot,kakaót,olajat jól kikavarjuk és rásimítjuk a tésztára.
Megszórjuk fehér csokoládé reszelékkel.

Én másfél adagból készítettem,hat lapot nyújtottam a 36x26 cm sütőlemezen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók