2013. július 26., péntek

Havasi kifli



                           
Hozzávalók :

2 tojás
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg zsír vagy sütőmargarin
70 dkg liszt
só,1 kanál cukor . 

Töltelékhez : kemény lekvár, 

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben .Addig a lisztet a zsírral vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk,amibe aztán belekerül az élesztős tej,a 2 tojás és kicsi só. 
Ezeket puha tésztává gyúrjuk,és konyharuhával letakarva legalább 1 órát pihentetjük (kelesztjük).Ezután a tésztát deszkán cipókra osztjuk,sorra kinyújtjuk,minden lapot 8 részre vágunk,megtőltjük kemény lekvárral (lehet más töltelékkel is)és felcsavarjuk. 
Tepsibe rakva forró sütőben megsütjük,még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk. 
                                                             

6 megjegyzés:

  1. A fejlapod gyönyörű!!!!!!!!!:-) A kiflidet most örökítem át a recept- gyűjteményembe!:))

    VálaszTörlés
  2. Tücsi!

    Köszi szépen,örökítsed és csináljad meg,nagyon finom:)))

    VálaszTörlés
  3. Valamelyik süteménynél azt olvastam, hogy középső sínen sütöd...Hogy-hogy sínen? Hol és milyen sínen? Mert ilyet még nem hallottam , de lehet hogy Erdélyben tudtok valamit,amit mi nem ? :D

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva!

    Villanykályhában sütögetek, egyszerre három tepsit is tudok betenni, a középső tepsire értem,nem tudom Ti hogy nevezitek? Általában azt használom többet,azért neveztem így. Várom válaszodat,nagyon kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Rozi !

    Gyönyörűek a sütijeid. Csak ámulok és irigykedem :)
    Eme receptedben nem 2.5 dl tej akar lenni, mert én liter látok??! Vagy tényleg 2,5 l tej kell hozzá?

    További sok sikert !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, az észrevételt is, lemaradt a 'd" betű, javítottam is a receptben, mégegyszer köszönöm!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók