2013. július 26., péntek

Havasi kifli



                           
Hozzávalók :

2 tojás
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg zsír vagy sütőmargarin
70 dkg liszt
só,1 kanál cukor . 

Töltelékhez : kemény lekvár, 

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben .Addig a lisztet a zsírral vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk,amibe aztán belekerül az élesztős tej,a 2 tojás és kicsi só. 
Ezeket puha tésztává gyúrjuk,és konyharuhával letakarva legalább 1 órát pihentetjük (kelesztjük).Ezután a tésztát deszkán cipókra osztjuk,sorra kinyújtjuk,minden lapot 8 részre vágunk,megtőltjük kemény lekvárral (lehet más töltelékkel is)és felcsavarjuk. 
Tepsibe rakva forró sütőben megsütjük,még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk. 
                                                             

10 megjegyzés:

  1. A fejlapod gyönyörű!!!!!!!!!:-) A kiflidet most örökítem át a recept- gyűjteményembe!:))

    VálaszTörlés
  2. Tücsi!

    Köszi szépen,örökítsed és csináljad meg,nagyon finom:)))

    VálaszTörlés
  3. Valamelyik süteménynél azt olvastam, hogy középső sínen sütöd...Hogy-hogy sínen? Hol és milyen sínen? Mert ilyet még nem hallottam , de lehet hogy Erdélyben tudtok valamit,amit mi nem ? :D

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva!

    Villanykályhában sütögetek, egyszerre három tepsit is tudok betenni, a középső tepsire értem,nem tudom Ti hogy nevezitek? Általában azt használom többet,azért neveztem így. Várom válaszodat,nagyon kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Rozi !

    Gyönyörűek a sütijeid. Csak ámulok és irigykedem :)
    Eme receptedben nem 2.5 dl tej akar lenni, mert én liter látok??! Vagy tényleg 2,5 l tej kell hozzá?

    További sok sikert !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, az észrevételt is, lemaradt a 'd" betű, javítottam is a receptben, mégegyszer köszönöm!

      Törlés
  6. Hány cipóba kell szétosztani a megkelt tésztát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól függ mekkora kifliket szeretnél, én nyolc cipóra osztom, és kör alakúra kinyújtom és azt is nyolc részre vágom, töltöm és felcsavarom.

      Törlés
  7. Nagyon tetszik a gyonyoru sutemenyeid, mesteri munkak, de szeretnem megkerdezni ha lehet, hogy ha nem gond jo lenne, ha ki lenne irva, hogy hany fokos sutoben sussunk es idot, az adott sutemenynel, persze ha ez nem gond, megegyszer koszonom, es a munkadat.udv.Evi

    VálaszTörlés
  8. Elnezest az elobbi irasert, igen most latom mindegyiknel meg vannak jelölve, csak itt neztem el. az a franya szemuvegem az oka...udv.Evi

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók