2013. július 29., hétfő
Barackos,pudingos kalács
Hozzávalók:
•50 dkg finomliszt
•3 kanál cukor
•2,5 dkg élesztő
•5 dkg vaj
•2,5 dl tej
•1 tojás,1 tojássárgája
•5 g só
•1 citrom lereszelt héja
Töltelékhez:
•1 nagy üveg 750 ml barack kompót
•1 tasak vaníliás puding
•3 kanál cukor
Először a tölteléket készítjük el, hogy tudjon kihűlni, amíg a tésztával dolgozunk.
A kompót levében a cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot, hűlni tesszük.
A barackokat szép vékonyra felszeleteljük.
A tésztához az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, két részre vesszük, az egyik részt kerek formára kinyújtjuk, rárakjuk a pudingos tölteléket, a töltelékre, a vékonyra szeletelt barackokat, a tészta másik felével ízlés szerint díszítjük.
Lekenjük felvert tojással, kis ideig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, szép arany barnára sütjük.
A fehér díszítéshez,1 tojás,pici só,kevés cukor és amennyi lisztet felvesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörű lett!
VálaszTörlésÍrd meg légyszíves,ha nem titok, hogy csináltad rá a mintát, hogy világos maradt? Gyönyörű minden munkát, további szép alkotásokat kívánok!
Üdvözlettel: Terike
Terike!
VálaszTörlésKöszi szépen,már írtam Neked a Facebook-on.
Rozi! Ez gyönyörűséges! És biztos nagyon finom is!
VálaszTörlésÚgy gondolom, hogy a rózsák, amelyek a sütés után világosak maradtak, más tésztából készültek Talán linzer?
Marisz!
VálaszTörlésKöszi szépen,betettem a linket a receptről,ott leírtam a készítését.