2013. július 29., hétfő

Barackos,pudingos kalács



                                       

Hozzávalók:

•50 dkg finomliszt
•3 kanál cukor
•2,5 dkg élesztő
•5 dkg vaj
•2,5 dl tej
•1 tojás,1 tojássárgája
•5 g só
•1 citrom lereszelt héja

Töltelékhez:
•1 nagy üveg 750 ml barack kompót
•1 tasak vaníliás puding
•3 kanál cukor

Először a tölteléket készítjük el, hogy tudjon kihűlni, amíg a tésztával dolgozunk.
A kompót levében a cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot, hűlni tesszük.
A barackokat szép vékonyra felszeleteljük.

A tésztához az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, két részre vesszük, az egyik részt kerek formára kinyújtjuk, rárakjuk a pudingos tölteléket, a töltelékre, a vékonyra szeletelt barackokat, a tészta másik felével ízlés szerint díszítjük.
Lekenjük felvert tojással, kis ideig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, szép arany barnára sütjük.

A fehér díszítéshez,1 tojás,pici só,kevés cukor és amennyi lisztet felvesz.

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett!
    Írd meg légyszíves,ha nem titok, hogy csináltad rá a mintát, hogy világos maradt? Gyönyörű minden munkát, további szép alkotásokat kívánok!
    Üdvözlettel: Terike

    VálaszTörlés
  2. Terike!

    Köszi szépen,már írtam Neked a Facebook-on.

    VálaszTörlés
  3. Rozi! Ez gyönyörűséges! És biztos nagyon finom is!
    Úgy gondolom, hogy a rózsák, amelyek a sütés után világosak maradtak, más tésztából készültek Talán linzer?

    VálaszTörlés
  4. Marisz!

    Köszi szépen,betettem a linket a receptről,ott leírtam a készítését.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók