2013. augusztus 1., csütörtök

Szilvás sütemény


                      
Hozzávalók:

•200 g porcukor
•150 g szoba-hőmérsékletű vaj
•5 db tojás
•300 g liszt
•1 cs sütőpor
•1 vaníliás cukor
•8-10 evőkanál tej

Tetejére:
•600 g szilva
•4 ek kristálycukor
•1 ek őrölt fahéj

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel jól kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet, kanalanként hozzákeverjük a tejet, majd hozzávegyítjük a tojások keményre felvert habját.
A masszát tepsibe simítjuk, rárakjuk a kimagozott, félbevágott szilvákat, megszórjuk a cukor és fahéj keverékével. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 40 perc.Tetejét beszitáljuk porcukorral.

Tepsiméret 34x22 cm.
            

1 megjegyzés:

  1. Szia Rozika! Ma megsütöttem a sütit, nagyon finom, csak annyi a problémám, hogy a szilvák lecsúsztak a piskóta aljára. Valamit nem jól csináltam? Ez csak szépséghiba nagyon ízlett mindenkinek. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók