2014. február 8., szombat

Lekvárral töltött fánk

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj.

Lekvár(én szilvalekvárt használtam)
Olaj a sütéshez.

A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk,kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán két részre osztjuk a tésztát,egyforma kerek nagyságúra kinyújtjuk.
Fánkvágóval megjelöljük a fánkok helyét,mindenik közepébe lekvárt teszünk.
Felvert tojással megkenjük,rátesszük a másik kinyújtott tésztát,jól rányomkodjuk és fánkvágóval kiszaggatjuk.Letakarva még  kelesztjük,majd forró olajban kisütjük.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók