Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj.
Lekvár(én szilvalekvárt használtam)
Olaj a sütéshez.
A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk,kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán két részre osztjuk a tésztát,egyforma kerek nagyságúra kinyújtjuk.
Fánkvágóval megjelöljük a fánkok helyét,mindenik közepébe lekvárt teszünk.
Felvert
tojással megkenjük,rátesszük a másik kinyújtott tésztát,jól
rányomkodjuk és fánkvágóval kiszaggatjuk.Letakarva még
kelesztjük,majd forró olajban kisütjük.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése