2014. február 14., péntek

Piskóta talléros sütemény


Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evők. kakaó
1 tojás, és annyi tej(én 10 evőkanállal tettem,de függ a tojás nagyságától és a liszt milyenségétől, hogy könnyen gyúrható legyen a tészta.
Mindezeket a hozzávalókat jól összedolgozzuk,és tepsi hátán 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt két lapot sütünk.Tepsiméret:25x35 cm.

Krém:
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
2 tojássárga
25 dkg vaj
25 dkg porcukor.

A tejben a pudingot a tojássárgáját, vaníliás cukrot megfőzzük és kihűtjük.A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal kikeverjük. A krémet két részre osztjuk,az egyik lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a másik lapot,rá a krém többi fele,szépen elsimítjuk,majd szorosan berakjuk piskóta tallérral és olvasztott csokival vékonyan becsurgatjuk.
Másnap szeletelhető, hogy a lapok megpuhuljanak.

2 megjegyzés:

  1. Jó napot kívánok!csak azt szeretném kérdezni a piskóta tallér kemény marad?ropogós? köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A piskóta tallér a krémtől szépen megpuhul, nem lesz kemény.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók