2014. február 15., szombat

Kókuszos-gesztenyés piskóta tekercs



Hozzávalók a piskótához:

6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
6 kanál víz
1 és fél kanál kakaópor.

Krémhez:
2 vaníliás puding
6 dl tej
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék megdarálva
1 csomag gesztenyepüré, rum.

A piskóta hozzávalóiból egy 26x36 cm-es tepsiben piskótát sütünk,még melegen kettészeljük,mindkettőt alufólia segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.
Lehet sütni két lapban is,én egyben sütöttem így hamarabb volt.

Elkészítjük a krémet:A pudingot a tejben megfőzzük,kihűtjük.A vajat a cukorral,vaníliás cukorral kihabosítjuk és a pudinggal kikeverjük.
Két részre vesszük,az egyik részbe belekeverjük a kókuszt másikba a gesztenyepürét,amihez pár csepp rumot csepegtetünk.

A piskótákat kicsavarjuk,meglocsoljuk rumos sziruppal,rásimítjuk az egyik krémet és felcsavarjuk.
A másikkal is ugyanígy járunk el.Kicsit hűtőbe tesszük,majd két dl hulalát felverünk kemény habnak és behúzzuk a tekercseket.Olvasztott csokival vékony sugárban becsurgatjuk,meggyszemekkel és kandírozott narancshéjjal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók