2014. február 5., szerda

Erzsi néni diós-rahátos szeletje



Hozzávalók :2 ostyalap

Tésztához :
 7 tojásfehérje
1 csésze cukor
1 csésze darabokra vágott dió
1 csésze kisebb darabkákra vágott rahát
1 csésze liszt
1 sütőpor.

Krém :
25 dkg vaj
7 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor.

Csokimázhoz : 3 evőkanál felforrósított tej,20 dkg porcukor,2-3 kanál kakaó,3 kanál olaj.

A hét tojásfehérjét felverjük kemény habnak egy csésze cukorral,hozzátesszük a többi hozzávalókat és előmelegített sütőben megsütjük mint a piskótát.
Tepsiméret 26x36cm .

A krémhez a 7 tojássárgáját a cukorral gőz felett habosra kavarjuk (kicsit keményre)Tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A vajat a vaníliás cukorral habosra kavarjuk majd a tojásos krémhez adjuk.

Összeállítjuk : alul egy ostyalap ,rákenjük a krém felét,rá a rahátos diós tészta,rá a krém másik fele,majd a másik ostyalap.

Két lapító alatt megnyomtatva másnapig hagyjuk puhulni.

Csokimázzal bevonjuk ,és fehér csokireszelékkel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók