2014. február 5., szerda
Erzsi néni diós-rahátos szeletje
Hozzávalók :2 ostyalap
Tésztához :
7 tojásfehérje
1 csésze cukor
1 csésze darabokra vágott dió
1 csésze kisebb darabkákra vágott rahát
1 csésze liszt
1 sütőpor.
Krém :
25 dkg vaj
7 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor.
Csokimázhoz : 3 evőkanál felforrósított tej,20 dkg porcukor,2-3 kanál kakaó,3 kanál olaj.
A hét tojásfehérjét felverjük kemény habnak egy csésze cukorral,hozzátesszük a többi hozzávalókat és előmelegített sütőben megsütjük mint a piskótát.
Tepsiméret 26x36cm .
A krémhez a 7 tojássárgáját a cukorral gőz felett habosra kavarjuk (kicsit keményre)Tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A vajat a vaníliás cukorral habosra kavarjuk majd a tojásos krémhez adjuk.
Összeállítjuk : alul egy ostyalap ,rákenjük a krém felét,rá a rahátos diós tészta,rá a krém másik fele,majd a másik ostyalap.
Két lapító alatt megnyomtatva másnapig hagyjuk puhulni.
Csokimázzal bevonjuk ,és fehér csokireszelékkel megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése