2014. február 20., csütörtök

Bujtatott kelt fánk


Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál vaj
1 evőkanál rum
1 tojássárgája
csipetnyi só,

Olaj a sütéshez
Tetejére porcukor

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ).
A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbé formáljuk és bő forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve, szalvétán lecsepegtetjük, és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók