2014. február 8., szombat

Darálós keksz


Hozzávalók :
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás
2 csomag vanília cukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
75 dkg liszt
1 csomag sütőpor (15 g).

A szoba hőmérsékletű margarint keverjük simára a porcukorral,adjuk hozzá egyenként a tojásokat,vanília cukrot,sót,a citrom reszelt héját,és keverjük amíg habossá válik.Ezután tegyük hozzá a sütőporral elkevert lisztet.Tegyük a tésztát hűtőszekrénybe,legjobb ha egy éjszakára.

Utána húsdarálón a kekszvágó formán hajtsuk át a tésztát.Késsel vágjuk 10-12 cm hosszú darabokra,alakítsuk különböző formákra és előmelegített sütőben mérsékelt tűzön süssük szép aranysárgára,vigyázva mert a tészta hamar kiszárad.
Valamennyi tésztába gyúrhatunk kakaót és fele fehér fele kakaósan ,vagy külön külön engedjük át a darálón.
Hogy szebbé tegyük a sütőből kivéve néhány helyen csoki mázba mártogatjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk .
De lehet egyszerűen porcukorral beszitálni vagy az nélkül is.
Sokáig elálló sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók