2014. február 9., vasárnap

Kelt almás pite




Hozzávalók:
60 dkg liszt
18 dkg vaj
3 dkg élesztő
bő fél csésze tej
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja,pici só,
1 egész tojás 2-nek a sárgája.

Töltelék:1,5 kg alma,fahéj,zsemlemorzsa vagy búzadara,barack lekvár.

Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat a lisztel elsúroljuk,majd az élesztő hozzáadásával és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.

Lisztezett deszkára borítjuk,a tésztát két részre osztjuk.Az egyik részt vékonyra kinyújtva zsírozott lisztezett tepsibe tesszük.Meghintjük zsemlemorzsával,rárakjuk a lereszelt ,levétől jól kinyomkodott almát,meghintjük cukros fahéjjal és gyengén megkenjük barack lekvárral.

A tészta másik felét is kinyújtjuk,vékony csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk a pitét,majd a levágott szélekből virágokat vágunk és rárakjuk a pite szélére.
A közepére, rózsát,leveleket formázunk, sütés előtt kicsit hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók