2014. február 13., csütörtök

Lekváros piskóta tekercs


Hozzávalók:
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
citromhéj vagy vanília cukor.
Lekvár.

A tojáshabot félig felverjük,hozzáadjuk a cukrot,és még 10-15 percig verjük.Egyenként hozzáadjuk a sárgákat mindenikkel alaposan kikeverjük.Belekeverjük az ízesítőt és a lisztet.
Zsírral kikent,lisztezett nagy tepsibe öntjük ujjnyi vastagon,szép világosra sütjük,vigyázva hogy ne száradjon ki,mert akkor nem lehet szépen felcsavarni.
Asztalkendőre borítjuk,vastagon megkenjük sűrű lekvárral és a kendő segítségével szépen felcsavarjuk.Csokit olvasztunk fel gőz felett és rácsepegtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók