2014. február 4., kedd

Joghurtos,szőlős piskótatekercs



Hozzávalók:
6 tojásos piskóta nagy tepsiben sütve.

Krém:
25 dkg tehéntúró
2 dl gyümölcsös joghurt
10 dkg porcukor
1 cs vanília cukor
250 ml hulala tejszín
2 cs zselatin
1 citrom reszelt héja

Piros és zöld színű szőlő

Elkészítés:
6 tojásból nagy tepsiben piskótát sütünk, még melegen konyharuhába feltekerjük.

Elkészítjük a krémet:
A túrót kikeverjük a cukorral, vanília cukorral, a joghurthoz hozzáadjuk a zselatint és meglangyosítjuk. Míg hűl, felverjük a tejszínt jó kemény habnak.
A langyosra hűlt zselatinos joghurtot a túrós masszához adjuk, jól összedolgozzuk, hozzátesszük a reszelt citromhéjat, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt, amiből keveset félreteszünk a tekercsünk bevonásához. A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rákenjük a krémet, megrakjuk szőlővel, és feltekerjük.

Hideg helyre tesszük, miután jól kihűlt kívül is behúzzuk tejszínhabbal és tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók