2014. február 8., szombat

Fonott,töltött kalács




Hozzávalók a tésztához:

500 g liszt,
250 ml tej,
3-4 evőkanál cukor,
3 tojássárgája,
100 g olvasztott vaj
5 g só
2 g élesztő
1 citrom reszelt héja.

Mákos töltelék 

100 g mák
50 ml tej
1 vanília cukor vagy fahéj (én fahajat tettem )
3 evőkanál cukor.

Kakaóshoz : mazsola, reszelt citrom vagy narancshéj

Másik fehér laphoz: rahat vagy szárított gyümölcsök.

Az élesztőt a tejjel felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk.Három részre vágjuk,gombócoknak kidolgozzuk,egy részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben elsúrolt kakaót.Mindeniket jól beolajozzuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt lisztezett deszkán egyforma nagyságúra kinyújtjuk,megtöltjük a töltelékekkel és felcsavarjuk.Majd összefonjuk és kizsírozott tepsibe tesszük,felvert tojással lekenjük,mikor rászáradt újra lekenjük és addig ismételjük míg a felvert tojás elfogy(szép fényes lesz a teteje) és újra megkelesztjük
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép arany barnára megsütjük.

Egy másik sütés





4 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók