2014. február 24., hétfő

Méteres kalács


Hozzávalók:
 4 tojás
26 dkg porcukor
26 dkg liszt
1/2 dl olaj
1/2 dl hideg víz
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor

Krém :
 20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 vanília cukor
 fél l tej
 4 halmozott evőkanál liszt.

Csoki máz :
3 kanál tej
20 dkg porcukor
 2 evőkanál kakaó
diónyi vaj vagy margarin.
rum.

A porcukrot habosra kavarjuk a 4 tojássárgával,kis adagokban hozzácsepegtetjük az olajat és a vizet. A lisztel elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a masszához, a négy tojás fehérjét felverjük kemény habnak és óvatosan a tésztához keverjük.(úgyhogy egyszer 2 kanál habbal fellazítjuk a tésztát és azután keverjük a többi habot a tésztához.)
A masszát két részre osztjuk,az egyikbe belekeverjük a kakaót.Kivajazott lisztezett őzgerinc vagy hosszú formában megsütjük.

Krémhez : A tejből és a lisztből vastag pépet főzünk,lehűtjük.A vajat habosra kavarjuk a porcukorral,vanília cukorral,kanalanként hozzákavarjuk a liszt pépet,pár csepp rummal ízesítjük

A megsült kalácsokat hosszába négy részre vágjuk,és összepárosítjuk 2 kakaós és 2 sárga lap.
Ezután megkenjük a krémmel szépen elsimítjuk,kicsit lehűtjük,majd bevonjuk kakaómázzal.

A 3 kanál tejet felforrósítjuk,hozzátesszük a 20 dkg porcukrot,kakaót ,diónyi vajat ,jól kikeverjük és rákenjük a tésztára.
Fehér csokidarával megszórjuk,ferdén szeleteljük

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók