2014. február 8., szombat

Farsangi fánk

 Betöltésre váró fánkok

Hozzávalók :
 50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
3 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj.
Olaj a sütéshez.

Tetejére vaníliás porcukor,baracklekvár.

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal jó hólyagosra kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk,majd enyhén megolajozott gyúródeszkára borítjuk.Másfél ujjnyira kinyújtjuk és 8 cm átmérőjű fánk szaggatóval kiszúrjuk.A leeső tésztát újra összegyúrjuk,majd ismét kiszaggatjuk.A fánkokat belisztezett gyúródeszkára sorakoztatjuk és kissé kelesztjük.Végül az egyik oldalukat középen kissé benyomjuk,ezt a részt tesszük hamarabb a közepesen forró olajba.
A kész fánkokat szalvétára szedjük.az olajtól lecsepegtetjük,vaníliás porcukorral beszitáljuk és a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók