Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 db tojássárgája
1 csomag vaniliáscukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 dl tej.
A
lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások
sárgáját, majd vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Jól
formázható tésztává gyúrjuk
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Tetejére díszítés:
10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál tej.
A
tésztát a sütőből kivéve szorosan egymás mellé rakjuk. A tortabevonó
csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a
süteményekre csorgatjuk.
Amikor a csokoládé rákeményedett, kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel.
Krém:
1 csomag csokoládés pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaj vagy margarin
20 dkg porcukor.
A
pudingport megfőzzük 3 dl tejben. Míg hűl, addig habosra keverjük a
Rama margarint a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
Tortadíszítő, vagy levágott sarkú nejlon zacskó segítségével egyenlően
megtöltjük a rudacskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése