2014. február 18., kedd

Linzer rudacska




Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 db tojássárgája
1 csomag vaniliáscukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 dl tej.
 
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, majd vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítjük. Jól formázható tésztává gyúrjuk
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Tetejére díszítés:

10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál tej.
A tésztát a sütőből kivéve szorosan egymás mellé rakjuk. A tortabevonó csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.
Amikor a csokoládé rákeményedett, kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel.


Krém:
1 csomag csokoládés pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaj vagy margarin
20 dkg porcukor.
A pudingport megfőzzük 3 dl tejben. Míg hűl, addig habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Tortadíszítő, vagy levágott sarkú nejlon zacskó segítségével egyenlően megtöltjük a rudacskákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók