2014. február 15., szombat

Kakaós csiga



 Hozzávalók a tésztához :
50 dkg liszt
 10 dkg vaj
3 evőkanál kristálycukor
 2 tojássárgája
 2,5 dkg élesztő
 1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
2,5 dl tej
 reszelt citromhéj.

A lisztet mély tálba tesszük, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük langyos tejjel és kelni hagyjuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi anyagot a zsiradék kivételével és annyi tejet hogy, megfelelő keménységű legyen.

Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot. Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk,
nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal,szórjuk meg bőven kakaó és cukor keverékével, és tekerjük fel mint a bejglit. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol.Lekenjük felvert tojással. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt süssük készre.1 dl tejben keverjünk el 2-3 kanál cukrot,1 vaníliás cukrot,tetejüket ecset segítségével,jól kenjük meg,pár percre tegyük vissza a sütőbe,épp csak amíg rászárad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók