2014. február 8., szombat

Csoki és barack krémes sütemény




Hozzávalók a tésztához :
 6 db tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
10 halmozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
késhegynyi szódapor.

Csokoládé krém :
3 tojássárgája
1 tojásfehérje
150 g tejcsokoládé
230 g hulala tejszín
10 g zselatin
1 vanília cukor.

Barack krém :
 2 tojás
1 barack kompot 850 g-os
270 g hulala tejszín
20 g zselatin
2-3 evőkanál kompót szirup.

A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habnak,kanalanként hozzáverjük a vizet és a porcukrot.Mikor jó kemény selymesre kikavartuk,sorra hozzákavarjuk a tojások sárgáját,majd hozzátesszük az átszitált lisztet,kakaót és a szódaport.
Kizsírozott ,lisztezett tepsiben,előmelegített sütőben megsütjük.
Tepsiméret 26x36 cm.

Csoki krém : A zselatint hideg vízben beáztatjuk,a tasakon lévő leírás szerint,majd vízgőz fölött fel melegítjük.
A csokoládét is felolvasztjuk.A tojás fehérjét fele cukorral felverjük kemény habnak.
A tojások sárgáját a többi cukorral jól kikavarjuk,aztán összekavarjuk.Felverjük a tejszínt kemény habnak,hozzákeverjük a tojáskrémhez,hozzáadjuk a vaníliát és a zselatint.

A piskóta lapot kettőbe vágjuk,meglocsoljuk rummal ízesített kompót levével,rárakjuk az egész csoki krémet,rá tesszük a másik ugyancsak meglocsolt piskóta lapot és hűtőbe tesszük .

Barack krém :A barackokat kiszedjük a léből,le turmixoljuk annyi kompót levet adva hozzá hogy nagyon finom pürét kapjunk.
A zselatint hideg vízben beáztatjuk ,aztán felmelegítjük.A tejszínt felverjük kemény habnak .
A tojássárgákat 2-3 kanál kompót sziruppal fehéredésig kavarjuk,amíg tejföl sűrűséget kapunk,aztán hidegre tesszük.A tojásfehérjét felverjük kemény habnak majd a sárgákhoz adjuk,hozzáadjuk a barack pürét,zselatint végül a tejszínhabot és az egészet finoman összekavarjuk.
Szobahőmérsékleten hagyjuk legalább 20 percig néha néha megkeverve hogy a barack püré ne szálljon le az edény aljára.20 perc után rárakjuk a sütemény tetejére,szépen elsimítjuk majd néhány órára hűtőbe rakjuk.

Ízlés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók