2014. február 8., szombat
Mákos, piskótás,krémes
Hegedüs Jánosné-Ancika receptje alapján kis változtatással.
Hozzávalók :
3 dl cukor
2 egész tojás
15 dkg margarin
1 sütőpor
3 dl mák
2 dl tej
3 dl liszt.
A cukrot,tojásokat és margarint kikeverjük,lassan hozzákeverjük a tejet,mákot majd a sütőporral elvegyített lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,szépen egyenlően elsimítjuk.Meggy szemeket rakunk rá.
4 tojásból piskótatésztát készítünk,és rásimítjuk a mákos tésztára.
Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztára a következő krémet kenjük:
1 vanília pudingot 3 dl tejben megfőzünk,hűlni tesszük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kihabosítunk,kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot majd 1 dl lefőzött fekete kávét.
A krém tetejére csokireszeléket,tortadarát vagy mázat teszünk.
Tepsiméret 26x36 cm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De nagyon tudnám ezt most szeretni:-)) Szeretem a mákot a meggyet és úgy ahogy van az egészet! Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi szépen én is imádok,minden mákost,itt a meggyel felturbózva,nagyon finom.