2014. február 8., szombat

Mákos, piskótás,krémes


Hegedüs Jánosné-Ancika receptje alapján kis változtatással.

Hozzávalók :
3 dl cukor
2 egész tojás
15 dkg margarin
1 sütőpor
3 dl mák
2 dl tej
3 dl liszt.

A cukrot,tojásokat és margarint kikeverjük,lassan hozzákeverjük a tejet,mákot majd a sütőporral elvegyített lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,szépen egyenlően elsimítjuk.Meggy szemeket rakunk rá.

4 tojásból piskótatésztát készítünk,és rásimítjuk a mákos tésztára.
Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.

A kihűlt tésztára a következő krémet kenjük:

1 vanília pudingot 3 dl tejben megfőzünk,hűlni tesszük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kihabosítunk,kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot majd 1 dl lefőzött fekete kávét.

A krém tetejére csokireszeléket,tortadarát vagy mázat teszünk.

Tepsiméret 26x36 cm.

2 megjegyzés:

  1. De nagyon tudnám ezt most szeretni:-)) Szeretem a mákot a meggyet és úgy ahogy van az egészet! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Éva!
    Köszi szépen én is imádok,minden mákost,itt a meggyel felturbózva,nagyon finom.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók