2014. február 24., hétfő

Almás-diós muffin


ALMÁS-DIÓS MUFFIN

Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
125 g olvasztott vaj vagy margarin
1 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tej
2 nagyobb alma
10 dkg dió apróra vágva

Díszítéshez: alma, dió, 2 dl tejszín, fahéj.

Elkészítés:
Meghámozzuk az almákat, húsát felvágjuk apró kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és a kockára vágott almát. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a felolvasztott margarint és a tejet. Ezt összekeverjük a lisztes keverékkel, jól átforgatjuk és belekanalazzuk 2/3 részig a muffin formákba. Előmelegített sütőben megsütjük.
Felverjük a tejszínt és mindenik muffin tetejére egy-egy rózsát teszünk, meghintjük fahéjjal, almával és dióval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók