2014. február 24., hétfő

Keltes csöröge


Hozzávalók:
0,5 kg liszt
 2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj vagy margarin
reszelt citromhéj
1 kiskanál só
3 evőkanál cukor
tej

Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hagyjuk.
Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi nyersanyagot, és annyi tejet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát 2 cm vastagságúra, derelyevágóval 2cm széles, 6-7cm rombusz alakúra vágjuk. Minden rombusz közepébe hosszan belevágunk, Az egyik végét a lyukon áthúzzuk,még kicsit letakarva kelni hagyjuk és bő forró olajban szép aranysárgára sütjük.

Vaníliás porcukorral behintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók