2014. február 20., csütörtök

Papagáj szelet


Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás puding
1 cs puncs puding
2 evő kanál kakaó

Elkészítés:
A tojásokat összekeverem a cukorral és a margarinnal, apránként hozzáteszem a tejfölt, lisztet és a sütőport. A masszát háromfelé osztom.
Az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingot, lehet belereszelni egy kis citromhéjat, illetve ízesíthető vaníliarúd belsejéből kibányászott magocskákkal is. A második adaghoz hozzáteszem a kakaót, a harmadikhoz pedig a puncs pudingot, ebbe esetleg egy pici rum is mehet.

2 őzgerincformát jól kikenek margarinnal, majd rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, erre a kakaós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítom, és előmelegített sütőben szép sárgára megsütöm. Miután kiveszem a sütőből gazdagon behintem porcukorral. Hidegen szeletelem.

Tipp:
Mivel tejfölös, ezért a belseje lassabban sül, ajánlom a tűpróbát!
Én nem találtam puncs pudingot és jelenleg eprest használtam, így is jó lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók