2014. február 8., szombat

Csavart Sárika szelet



Hozzávalók  a mézes lapokhoz:
 30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 teáskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
1teáskanál kakaó
annyi tejföl hogy jó nyújtható tésztát kapjunk.(Liszttől függ,én egy evőkanállal tettem)

Piskóta tekercshez :
8 tojás
8 evőkanál víz
16 evőkanál porcukor
16 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Barack lekvár.

Krém :
6 dl tej
2 cs vaníliás puding
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor.

A tojásokat,cukrot,mézet,vajat jól kikavarjuk,hozzáadjuk a szódabikarbónával elvegyített lisztet,kakaót és összedolgozzuk.
Tepsi hátán(26x36 cm)két lapot sütünk.

A piskótát elkészítjük a szokásos módon,és megfelezve külön- külön megsütjük.
Sütés után még melegen megkenjük barack lekvárral és felcsavarjuk.

Elkészítjük a krémet : A tejben megfőzzük a pudingot és langyosra hűtjük.
A vajat a porcukorral,vanília cukorral habosra keverjük,kanalanként hozzákeverjük a pudingot.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével,majd szorosan rárakjuk az 1,5 cm-re vágott piskóta tekercseket.Erre jön a krém másik fele majd rátesszük a másik lapot.

Bevonjuk csokimázzal és megszórjuk fehér csoki darabkákkal,vagy porcukorral vastagon beszitáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók