2014. február 20., csütörtök

Túrós gyümölcsbomba




Hozzávalók:


7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 kisebb üveg  baracklekvár

Töltelékhez


60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
15 dkg ananászkonzerv
 2 dl ananászbefőttlé
Áfonyaszirup a színezéshez.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Apránként beleforgatjuk az átszitált lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A sütőből kivéve sütőpapír segítségével feltekerjük. Ha kihűlt kihengergetjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük.

 

A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzátesszük a porcukrot és vaníliás cukrot.

A zselatint az ananász lébe beáztatjuk, mikor megkötött vízgőz fölött felmelegítjük majd a túrós krémhez csorgatjuk. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és három részre osztjuk.

Az egyikbe citromhéjat keverünk a másikba apróra vágott ananászt teszünk az utolsó ízét, színét az áfonya adja.

A piskóta tekercset fél cm vastagra felszeleteljük és kibélelünk vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet belerétegezzük és legalább 5-6 órán át dermesztjük.

A formából kiborítva tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók