2014. február 20., csütörtök

Túrós gyümölcsbomba



Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukord
1 kisebb üveg  baracklekvár

Töltelékhez:
60 dkg túró
 10 dkg porcukor
 2 csomag vaníliás cukor
 2 evőkanál zselatin
 4 dl tejszín
 1 citrom reszelt héja
15 dkg ananászkonzerv
 2 dl ananászbefőttlé
Áfonyaszirup a színezéshez.

A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét Előmelegített sütőben, süsd meg.
A sütőből kivéve tekerd fel. Ha kihűlt ,kihengergetve kend meg lekvárral és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaníliás cukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrós krémbe. Add hozzá a habbá vert tejszínt és oszd három részre.
Az egyikbe keverj citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd.
Az utolsó izét, színét az áfonya adja.
A piskóta tekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd
bele és dermeszd legalább 5-6 órán át.A formából kiborítva tálald,tejszínhabbal,gyümölcsökkel..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók