Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 kisebb üveg baracklekvár
Töltelékhez
60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
15 dkg ananászkonzerv
2 dl ananászbefőttlé
Áfonyaszirup a színezéshez.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Apránként beleforgatjuk az
átszitált lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük.
A sütőből kivéve sütőpapír segítségével feltekerjük. Ha kihűlt
kihengergetjük, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük.
A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzátesszük a porcukrot és vaníliás
cukrot.
A zselatint az ananász lébe beáztatjuk, mikor megkötött vízgőz fölött
felmelegítjük majd a túrós krémhez csorgatjuk. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt
és három részre osztjuk.
Az egyikbe citromhéjat keverünk a másikba apróra vágott ananászt teszünk az
utolsó ízét, színét az áfonya adja.
A piskóta tekercset fél cm vastagra felszeleteljük és kibélelünk vele egy
kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet belerétegezzük
és legalább 5-6 órán át dermesztjük.
A formából kiborítva tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése