2014. február 13., csütörtök

Hájas tészta 1


Hozzávalók a tésztához:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 citrom leve
késhegynyi timsó(el is maradhat)én tettem szebb,levelesebb lesz a tészta
langyos sós víz,kb fél liter.

Külön:70 dkg háj,30 dkg liszt,3 evőkanál ecet vagy bor(én ecetet használtam).

A hájat a lisztel és ecettel jól összegyúrjuk majd 9 részre osztjuk.

A tészta hozzávalóit összerakjuk,a sós vízben feloldjuk a timsót,és a tésztát annyi sós vízzel összegyúrjuk hogy könnyen nyújtható legyen,hólyagosra kidolgozzuk amíg már nem ragad sem a deszkához sem a kézhez.Akkor három részre osztjuk,és félóránként vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hájjal.

Ezt háromszor megismételjük.Előmelegített forró sütőben megsütjük,melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók