2014. február 12., szerda

Barackos joghurttorta




Hozzávalók:

 1 kerek 6 tojásos 28 cm formában sütött kakaós piskóta lap.

6 tojás
12 evőkanál cukor
11 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
6 kanál víz


Krém:
5 dl tejszín vagy cukrászhab
1 nagy barack kompót
2 dl barackos joghurt
1 zselatin

A zselatint beáztatjuk 1 dl kompót levében.
A barackokat kiszedjük a léből és leturmixoljuk.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak,belekeverjük a leturmixolt barack pépet, 2 dl joghurtot,és a felolvasztott zselatint.

Ha cukrászhabot használunk, a zselatin elhagyható.

A kakaós lapot kettészeljük,meglocsoljuk barack likőrrel ízesített kompót levével, vagy rumos sziruppal, rákenjük a krém felét,rátesszük a másik
lapot és rákenjük és bevonjuk a krém többi felével.

Egy műanyag csipketerítőt ráteszünk a tortára és beszitáljuk kakaóporral.

2 dl tejszínt felverünk kemény habnak,nyomózsákba tesszük és 16 tejszínrózsát nyomunk a torta szélére,majd ízlés szerint díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók