2014. február 8., szombat

Almás kalapok



Hozzávalók :
400 g liszt
240 g vaj
2 tojás
100 g cukor
1 vaníliacukor
1 kávéskanál sütőpor
ha kéri a tészta tejföl vagy tej.

Töltelék :
 3 nagyobb alma
1 vanília
3 kanál cukor
2 kanál prézli
fahéj.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,legalább fél órát hideg helyre tesszük.
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk,dinsztelni tesszük ,hozzáadjuk a cukrot vanília cukrot,fahéjat.Mikor jól megdinsztelődött hozzátesszük a prézlit és kihűtjük
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb.10 cm karikákat szaggatunk ki.Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk és egy másik tésztakarikával beborítjuk.A széleit villával jól megnyomkodjuk,majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat,virágokat vágunk ki és azzal díszítjük a kalapokat.

Zsírozott,lisztezett tepsibe rakjuk ,lekenjük egy felvert tojás és egy kanál tej keverékével és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók