2014. február 5., szerda
Jogász falat
Hozzávalók a porhanyós tésztához.
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
kis tejföl
Kavart tésztához :
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
2 kiskanál kakaó
1 dl tej
13 dkg liszt
Tetejére :1 tojásfehérje,10 dkg porcukor a mázhoz.Lekvár.
Az első tészta anyagait összegyúrjuk,háromnegyed részét kis tepsibe nyújtjuk,megkenjük lekvárral.
A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral,tojással,tojássárgájával.Hozzádolgozzuk a kakaót,szódabikarbónát,tejet,lisztet.
A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára.A porhanyós tészta negyedrészéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra,a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a barna tésztára.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a tészta sül,a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak és a meleg tésztára kenjük.
Kihűlve szeleteljük.
Én a 26x36 tepsihez, két adagot készítek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése