2014. február 5., szerda

Jogász falat



Hozzávalók a porhanyós tésztához.
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
kis tejföl

Kavart tésztához :
 5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
2 kiskanál kakaó
1 dl tej
13 dkg liszt

Tetejére :1 tojásfehérje,10 dkg porcukor a mázhoz.Lekvár.

Az első tészta anyagait összegyúrjuk,háromnegyed részét kis tepsibe nyújtjuk,megkenjük lekvárral.
A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral,tojással,tojássárgájával.Hozzádolgozzuk a kakaót,szódabikarbónát,tejet,lisztet.
A keveréket ráöntjük a lekvárral megkent tésztára.A porhanyós tészta negyedrészéből rudakat sodrunk ceruza vastagságúra,a rudakat egyenletes távolságra hosszában rárakjuk a barna tésztára.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a tészta sül,a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak és a meleg tésztára kenjük.
Kihűlve szeleteljük.

Én a 26x36 tepsihez, két adagot készítek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók