2014. február 8., szombat

Töltött kalács,gazdagon




Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 egész tojás
1 db tojássárgája
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
3 kanál cukor
50 g olvasztott vaj.

Töltelék :
20 dkg darált mák
3 kanál porcukor,fahéj.
 20 dkg darált dió
3 kanál porcukor1 vanília cukor
Tej.
Rahát.
A mákos és diós tölteléket annyi tejjel leforrázzuk hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Kihűtve kenjük a tésztára.

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk,meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk,kinyújtjuk,megkenjük egyik részét mákos töltelékkel,másik részét a diós töltelékkel,középre vagdalt rahátot rakunk és felcsavarjuk úgy hogy mindkét oldalról csavarjuk a tésztát amíg középen összeér.
Zsírozott tepsibe tesszük,hagyjuk kicsit kelni,lekenjük felvert tojással és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók