2014. február 9., vasárnap

Havasi gyopár


Hozzávalók a barna tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaó
kevés sütőpor
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.

Fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 egész tojás
fél csomag sütőpor
3-4 evőkanál tejföl.
Ezeket a hozzávalókat,jól összedolgozzuk és három cipót készítünk belőle.

Egyenként kinyújtjuk,zsírozott,lisztezett,gáztepsi hátára
tesszük,megkenjük baracklekvárral,megszórjuk apróra vágott dióval,a barna tészta 1/3-át ráreszeljük,így sütjük meg mindhárom lapot.

Krém:
6 dl tej
2 cs.vaníliás puding
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor.
A tejben megfőzzük a pudingport,a vajat a porcukorral,vaníliás cukorral kihabosítjuk,hozzákeverjük a pudingot.

Összerakjuk a lapokat,a morzsás felét kenjük a krémmel.
Tetejére:2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett habosra kavarjuk,rásimítjuk a tésztára és megszórjuk csokidarabkákkal.
De lehet egyszerűen porcukorral beszitálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók