2013. június 4., kedd

Diós rácsos sütemény

                                  


Hozzávalók a tésztához:
•50 dkg liszt
•25 dkg vaj
•15 dkg porcukor
•3 tojás sárga
•1 sütőpor
 2 vaníliás cukor
•Tejföl

Töltelékhez:
•25 dkg darált dió
•15 dkg porcukor
•1 citrom reszelt héja
•1 vaníliás cukor
•3 tojás fehérje
•Baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Legalább egy órát letakarva pihentetem, addig elkészítem a tölteléket.
A tojásfehérjét a cukorral, vaníliás cukorral felverem kemény habnak, hozzáteszem a darált diót és a citromhéjat.

A tésztát két részre osztom, egy 2/3 és egy 1/3 részre.
A tészta 2/3-át kinyújtom, és egy 26x36 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, megkenem baracklekvárral (lehet más lekvár is) erre rákenem a diós habot, tetejét is megkenem nagyon vékonyan lekvárral, hogy szép színe legyen, ( az alsó képeken, nem kentem meg) a megmaradt 1/3 tésztával berácsozom. A rácsokat lekenem felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm,majd beszitálom porcukorral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók