2017. május 23., kedd

Kevert ordás




Hozzávalók a kevert tésztához:

5 tojás
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 halmozott evő kanál kakaó
1 dl tej
 1 dl főző olaj
1 tasak sütőpor

Ordás töltelékhez:

50 dkg orda
5 evő kanál búzadara
1 tojás
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert tojás fehérjét.
Sütő papírral kibélelt 26x36 cm tepsibe öntjük a masszát, szépen elsimítjuk, majd rárakjuk az ordás tölteléket.   


A töltelékhez az ordát elkeverjük a tojással, cukor és vanília cukorral, hozzátesszük a búzadarát és citrom héjat. Hab zsákba szedjük a masszát és szép egyenlő távolságra, belenyomkodjuk a barna masszába.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd beszitáljuk por cukorral.



4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Rozika. Nagyon guszta a sutid szeretnem megsutni de fogalmam sincs mi lehet az az ,,orda". Legyszives aruld el mi az az ,,orda" amibol 50dkg szukseges a sutihez. Koszonom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen!
      Nagyon köszönöm a véleményed!
      Az orda lényegében, úgymond savósajt,amit a sajtkészítésnél, visszamaradt savóból készítenek, a savót felmelegítik és citromlevet vagy ecetet adnak hozzá, akkor a savóban maradt fehérjék kicsapódnak, feljönnek a savó tetejére, szűrőkanállal vagy gézen átszűrik és kész az orda. Számomra a frissen készült orda a legfinomabb tejtermékek közé tartozik. Én többféle süteménybe, palacsintába, puliszkába de csak úgy szeletelve kenyérrel, paradicsommal is imádom.

      Törlés
    2. Sajnos most éppen nincsen, hogy meg tudjam mutatni, ránézésre hasonlít a tehéntúróra de ízre nem, annál sokkal finomabb, és ha gézen szűrik le összeáll és lehet szeletelni.Van belőle tehén-juh és vegyesen készült, én a tehéntejből készültet szeretem.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók