Hozzávalók a kevert tésztához:
5 tojás
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 halmozott evő kanál kakaó
1 dl tej
1 dl főző olaj
1 tasak sütőpor
Ordás töltelékhez:
50 dkg orda
5 evő kanál búzadara
1 tojás
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert tojás fehérjét.
Sütő papírral kibélelt 26x36 cm tepsibe öntjük a masszát, szépen elsimítjuk, majd rárakjuk az ordás tölteléket.
A töltelékhez az ordát elkeverjük a tojással, cukor és vanília cukorral, hozzátesszük a búzadarát és citrom héjat. Hab zsákba szedjük a masszát és szép egyenlő távolságra, belenyomkodjuk a barna masszába.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd beszitáljuk por cukorral.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Rozika. Nagyon guszta a sutid szeretnem megsutni de fogalmam sincs mi lehet az az ,,orda". Legyszives aruld el mi az az ,,orda" amibol 50dkg szukseges a sutihez. Koszonom!
VálaszTörlésKedves névtelen!
TörlésNagyon köszönöm a véleményed!
Az orda lényegében, úgymond savósajt,amit a sajtkészítésnél, visszamaradt savóból készítenek, a savót felmelegítik és citromlevet vagy ecetet adnak hozzá, akkor a savóban maradt fehérjék kicsapódnak, feljönnek a savó tetejére, szűrőkanállal vagy gézen átszűrik és kész az orda. Számomra a frissen készült orda a legfinomabb tejtermékek közé tartozik. Én többféle süteménybe, palacsintába, puliszkába de csak úgy szeletelve kenyérrel, paradicsommal is imádom.
Sajnos most éppen nincsen, hogy meg tudjam mutatni, ránézésre hasonlít a tehéntúróra de ízre nem, annál sokkal finomabb, és ha gézen szűrik le összeáll és lehet szeletelni.Van belőle tehén-juh és vegyesen készült, én a tehéntejből készültet szeretem.
Törlés