2017. május 23., kedd

Kevert ordás




Hozzávalók a kevert tésztához:

5 tojás
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 halmozott evő kanál kakaó
1 dl tej
 1 dl főző olaj
1 tasak sütőpor

Ordás töltelékhez:

50 dkg orda
5 evő kanál búzadara
1 tojás
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert tojás fehérjét.
Sütő papírral kibélelt 26x36 cm tepsibe öntjük a masszát, szépen elsimítjuk, majd rárakjuk az ordás tölteléket.   


A töltelékhez az ordát elkeverjük a tojással, cukor és vanília cukorral, hozzátesszük a búzadarát és citrom héjat. Hab zsákba szedjük a masszát és szép egyenlő távolságra, belenyomkodjuk a barna masszába.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd beszitáljuk por cukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók