2012. november 2., péntek

Madártej szelet




Hozzávalók a tésztához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 halmozott evőkanál cukor
  • 8 halmozott evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor.

Krém

  • 8 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Tetejére: 5 dl tejszín (hulala)

A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.

A krémhez a tojás sárgákkal elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett megfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztára, szép egyenlően rásimítjuk a krémet.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak, rákenjük a krém tetejére.
50 g csokit egy kanál olajjal felolvasztunk és rácsorgatjuk a hab tetejére.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lett, köszi a jó teceptet!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok ti hagytatok a hutobem kicsit mielott a habot a tetejere tettetek? Koszonom a valaszt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam hűtőbe tenni, a krémet hűtöm ki, arra teszem a tejszínhabot és miután kész van, teszem a hűtőbe.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók