2012. november 2., péntek

Madártej szelet




Hozzávalók a tésztához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 halmozott evőkanál cukor
  • 8 halmozott evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor.

Krém

  • 8 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 vaníliás cukor

Tetejére: 5 dl tejszín 

A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.

A krémhez a tojás sárgákkal elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett megfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral vaníliacukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztára, szép egyenlően rásimítjuk a krémet.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak, rákenjük a krém tetejére.
50 g csokit egy kanál olajjal felolvasztunk és rácsorgatjuk a hab tetejére.




10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lett, köszi a jó teceptet!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok ti hagytatok a hutobem kicsit mielott a habot a tetejere tettetek? Koszonom a valaszt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam hűtőbe tenni, a krémet hűtöm ki, arra teszem a tejszínhabot és miután kész van, teszem a hűtőbe.

      Törlés
  3. nagyon tetszik a recept, megszeretném sütni de mivel kezdő vagyok,nem tudom hány percig kell sütni

    VálaszTörlés
  4. A tűpróba is hasznos. Ha beleszúrod a tűt és marad rajta nyers tészta, akkor még süsd tovább. Ha halványbarna a süti teteje, akkor már hamarosan kész is.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a receptet.nagyon finom és szép süti!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a receptet . Torta formába elkészítve is jó lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy innen választottál, én még nem sütöttem tortaformában, de biztosan jó.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók