2014. március 11., kedd

Ordás palacsinta


Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 dl tej
2 dl szódavíz,hiányában késhegynyi szódapor,a vízhez
1 tojás
csipet só
0,5 dl olaj

A lisztet ,tojást sót,tejet lassan adagolva hozzá kézi mixerrel nagyon jól kidolgozzuk,hozzáöntjük az olajat ,és annyi vizet keverünk hozzá hogy jó tejföl sűrűségű legyen.
A palacsintasütőbe kiskanálnyi olajat öntünk, megforrósítjuk, beleöntünk annyi tésztát, hogy a palacsintasütőt körbeforgatjuk (kiöblítjük a tésztával) úgy, hogy a tészta bevonja a sütő alját. Addig sütjük a palacsintát, míg a teteje teljesen megszikkad, a széle körbe megpirul és elválik a sütőtől. Akkor átfordítjuk a másik oldalára, és azt is megsütjük. A többi palacsintához nem kell a sütőbe olajat tenni, elég az, ami a tésztában van.

Töltelék:
50 dkg orda
2 db tojás
Ízlés szerint cukor és reszelt citromhéj.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a villával összetört ordát, és simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások keményre vert habját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók