2017. május 26., péntek

Kedvenc kocka




Hozzávalók: 1 db 4 tojásos piskótalap
                       1 db 8 tojásos kakaós piskótalap

A szimpla piskótához:

4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt

A kakaós piskótához:

8 tojás
16 evőkanál cukor
8 evőkanál víz
2 halmozott evőkanál kakaó
14 evőkanál liszt

Krém:

3 tasak csokis pudingpor
9 dl tej
30 dkg vaj
30 dkg cukor
2 rumos cappuccino por

Sziruphoz: 4 dl víz, 5 evőkanál cukor, fél dl rum.

A kakaós piskótához a tojások sárgáját a cukorral, kanalanként hozzáadagolva a vizet fehéredésig keverjük, hozzátesszük az átszitált kakaóport és lisztet, végül hozzákeverjük a tojások fehérjéből felvert habot. 30x40-es tepsiben 180 fokon megsütjük.

A sima piskótához, hogy hamarabb legyen, a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, mikor a hab megkeményedett sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül hozzákeverjük az átszitált lisztet. Ugyanabban a tepsiben sütjük, meg mint a kakaós piskótát.

Kihűtjük mindkét piskótát.

Elkészítjük a krémet:

A tejben a pudingokat a cukorral megfőzzük, hűlni tesszük, többször megkeverjük, hogy ne húzzon bőrt a tetejére.
A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, végül hozzákeverjük a cappuccinót.

Összeállítjuk a süteményt:


A kakaós piskótát ketté szeljük, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, rárakjuk a krém 1/3-át, szépen elsimítjuk, rá a sárga piskótalap, az is meglocsolva sziruppal, megkenjük a megmaradt krém felével, befedjük a másik kakaós lappal. Tetejére rákenjük a megmaradt krémet, habkártyával meghúzogatjuk, kihűtjük, hogy szépen tudjuk szeletelni és tetszés szerint diszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók