2014. február 5., szerda

Rumos szelet


Hozzávalók :
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna.

Krém :
 20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl rum
4 evőkanál darált dió (el is maradhat )
2 kanál kakaó.

Máz :
 20 dkg porcukor
3 kanál tej
5 dkg vaj
3 kanál kakaó
Barack lekvár.

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak,sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját,tovább verjük fehéredésig,majd hozzátesszük a szódabikarbónával elkevert lisztet és közepes tepsiben,előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt levágjuk a tetejét,tálba rakjuk és rálocsoljuk a rumot.
A vajat a porcukorral kikeverjük,hozzátesszük a rummal meglocsolt piskótát,kakaót,darált diót,és jól összedolgozzuk.

A tésztát megkenjük barack lekvárral,rárakjuk a krémet,szépen elsimítjuk,kis időre hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a mázat : A tejet felforrósítjuk,beletesszük a porcukrot,kakaót,vajat ,jól kikavarjuk és rásimítjuk a tésztára.

Megszórjuk fehér csoki darabkákkal,de el is maradhat.



Az alsó képen egy újabb sütés, annyi változtatással, hogy a máz helyett olvasztott csokival vontam be. Jó ötlet a megmaradt mikulás csoki felhasználására.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók