2014. február 5., szerda

Jégbe sült


Hozzávalók :
2 dl szörp ( ribizli,málna,eper,bármilyen csak piros legyen)
4 csomag zselatin
6 dl víz
6 db tojás
3 cs.vaníliás cukor
3 dl tejföl
18 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó.

Sárga lap :
3 tojássárgáját,6 evőkanál porcukorral,1 cs vaníliás cukorral habosra keverjük.
3 tojásfehérjét felverünk kemény habnak.
1 cs.zselatint feloldunk másfél dl vízben,felmelegítjük és a tojássárgájához adjuk,majd hozzákeverjük a felvert habot.
Magas falú edénybe öntjük,és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

Barna lap :
Ugyanúgy készül mint a sárga lap,csak belekeverünk 2 evő kanál kakaót.
Ráöntjük a sárga lapra és ismét hűtőbe tesszük.

Fehér lap :
3 dl tejfölt 6 evőkanál porcukorral,1 cs vaníliás cukorral kikeverünk,másfél dl vizet egy cs zselatinnal felmelegítünk,hozzákeverjük a tejfölhöz majd ráöntjük a barna lap tetejére és ismét hűtőbe tesszük.

Piros lap :
Másfél dl vízben felmelegítünk egy cs zselatint,hozzáöntünk 2 dl szörpöt,majd a fehér rétegre öntjük és ismét hűtőbe tesszük.

Nagyon fontos a hűtés különben a lapok összefolynak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók